Dec 062015
 

Det heter at en god chili skal brenne to ganger. BD57 i Markveien 57 hadde tidligere i høst kyllingvinger og hamburger i Carolina Reaper-saus. Jeg anser meg selv som vel bevandret i chili, men denne tar kaka. Betjeningen i baren spør deg to ganger for å være sikker på at du vil ha den, og bra er det.

Å sutte på en kyllingvinge setter deg ut. Tungen blir døven, du svetter på topplokket og hikken begynner. Alt er gode tegn på en god og sterk chili, spesielt når du også kan smake at den er fruktig og frisk, ikke bare sterk. Det blir nok egentlig litt mye, men du føler at du lever. Jeg håper at de kommer tilbake neste høst når chiliavlingen er moden, imens kan man glede seg over disse gutta:

…og ja, den brenner to ganger. Minst.

Edit: Fikk nettopp vite at det ikke var så mange som likte kyllingvingene (de var nok litt barske for sarte sjeler), så en heldig kar jeg kjenner fikk 2 liter med fersk Carolina Reaper og har nettopp laget en spenstig chilisaus.

 Posted by on 2015-12-06 at 11:56