Nov 132015
 

Aftenpostens juleøltest er en hyggelig og faglig bra affære, der journalist Trond Bruce Hansen kjører showet. Trond går av med pensjon til våren, og tenkte at han skal ut med en smell av en juleøltest – 61 øl var det polet kunne levere, og om noen uker kommer butikkøltesten.

Halvor Heuch (mest kjent for akevitt, men han er også en aktiv hjemmebrygger) og Marianne Tyldum Friis (vinsommelier (eller “somalier” som noen sier), som også definitivt kan sitt øl) var meddommere.

3 timer tirsdag formiddag og 5 timer onsdag formiddag tar på, selv om vi spytter ut alt. Alt øl er smakt blindt, det vil si at vi sto på gangen mens det ble skjenket 6 glass med øl. Vi smakte så ølene hver for seg, før vi diskuterte og satte sammen en samlet juryuttalelse. Det var mer i denne, f.eks om hvilken mat ølet kan passe best til, jeg vil tro det kommer mer i papirutgaven.

Gratulerer til Nøgne Ø og Ringnes!

 Posted by on 2015-11-13 at 18:59