Nov 192012
 

Oslo Amatørbryggerlaug har spleiset på et 60L-bryggeri i kjelleren på Godlia Velhus, og selv om jeg har medlem nesten siden starten er det først nå jeg har fått ut fingeren og fått opplæring i bryggeriet. Første alenebrygg, en Single Malt and Single Hops  (SMasH) ble brygget 2012-10-20 med god hjelp av venner og kjente. Bryggeriet er det i alle fall ikke noe feil med, 1. og 3.-plassen på konkurransen på Gamlebyen Sport og Fritid har blitt brygget her. Hva jeg får til, det er jo en helt annen sak.

Utnyttelsen av bryggeriet var mye høyere forventet (opp mot 85%), slik at det som skulle bli et prøvebrygg på rundt 7,5% ble en Imperial IPA-røver på 9,3%. Planen er å se hva som kan gjøres med Maris Otter og New Zealandske humler (Kohatu er egentlig en fruktig Hallertauer), maltmengde og prosess.

Denne batchen ble så splittet i to gjærkar, ett med Dry English Ale WLP007 og ett med Trapist Ale WLP500. Englenderen begynner å bli moden, men jeg gir den noen uker før jeg kjører en objektiv test. Belgieren må selvsagt ligge en del for å få avslepet noe av de litt harde fenolene.

Det blir riktig artig å se hvordan disse utvikler seg framover!

 Posted by on 2012-11-19 at 20:18