Apr 012012
 

Mandag, igjen på soldekket

Professor Aronnax og gjengen hans klarte ikke å flykte fra Nautilus i det de passerte Spania på sin verdensomseiling, i motsetning til oss. Etter å ha satt små sjøbein i et døgn var det godt med landkjenning i Barcelona, og vi stormet ut på jakt etter tapas. Kunsten å finne lokal mat når man er ute og reiser er å finne stedene der de lokale spiser. Jo mindre engelsk serveringspersonalet kan, jo bedre er som regel maten. Vi klarte bare å finne noen som dessverre kunne såvidt engelsk, men tapasen var god for det. På tilbaketuren til båten fikk god mulighet til å studere hvor mye kreativt næringsliv som foregikk nedover Ramblas, hovedgågaten i Barcelona. Alt fra statuemenn, salg av diverse illegale planteprodukter, ølbokser med og uten innhold, gakkgakkfløyter og lysende lønnetrefrø man kunne skyte opp i strikk, til mer gammeldagse og kroppslige handelsvarer var å finne.

Mandag morgen var det igjen ut i byen for å se alle severdighetene som byen kunne tilby. Arrangørene hadde vært så greie å lage et kart over bryggerpuber og interessante ølutsalg i Barcelona, og cruisedeltakerne gikk ut på jakt med skattekartene sine. Mang en ølnerd kom tungt lastet tilbake til skipet. Selv var vi innom XX og fant en god del spennende, men kjøpte ikke med noe annet enn det som kunne fortæres på stedet. Vi støtte på en god gjeng landsmenn på tur, og hilste litt på de, før vi etter enda mer trasking og tilbakelagte gondolbaneturer, rusling i trange gater og glinsende kjøpesenter kom oss tilbake til båten før avreise og gjenåpning av ølkranene ombord.


 Posted by on 2012-04-01 at 18:43