Apr 012012
 

Søndag ettermiddag, soldekket

Blått, stille middelhav. Sol og noe frisk bris siden vi beveger oss i 23 knop. Baren på soldekket stenger rundt lunsjtid, og rødmussede ølinteresserte flytter seg ned i nattklubben der det er to barer med ulikt utvalg. Vi smaker en rug-blond med en formitabel blomstereng av roser, hibiskus og kamomille fra Grassrots i samarbeid med Tired Hands, og ting somden snodige og lettere ubalanserte 5Y20KG fra De Molen. Vi planlegger litt på kveldens ekskursjon i Barcelona, diskuterer litt om øl, og jeg leser litt videre på “En Verdensomseiling Under Havet”. Professor Aronnax befinner seg tilfeldigvis på Nautilus og har akkurat passert Suez på vei inn i Middelhavet i det den første Masterclassen starter. Vi har ikke meldt oss på, men det er visst bare å stille seg i kø nr 2, så får man smake. Kø er noe vi begynner å kunne.

Masterclassen omhandler eikelagring, blant annet lagring av flemsk surøl i barriquer brukt til vinlagring i for eksempel i Montepulciano. Montegiocos Dolii Raptorbach 2008 med dinosaurtegning på etiketten viser seg faktisk å være utrolig god, surheten kombineres veldig bra med vinøs fruktighet og eikepreg fra fatene. Man kan kanskje si at det ligner på en mellomting mellom en fruktig Kriek og Rodenbachs Grand Cru, iblandet en dæsj rødvin fra for eksempel Montalcino, men dette er noe bedre – bryggerne påstår at dette er en ny type øl, og jeg er helt enig. Jeg har en fot i begge leire som både vin- og ølelsker, og dette treffer midt i.

Vi rekker ikke å smake den vissnok veldig lettdrikkelige blonden på 10%, men tasterne på scenen mener at den bør blendes litt med ferskere utgaver i tillegg. Närkes eikelagrede Imperial Stout-stormaktsporter scorer høyt, og folk klapper for at vi er heldige for å få smake noen av de totalt 500 litrene som er laget av denne batchen.

 Posted by on 2012-04-01 at 18:40