Apr 012012
 

I anledning fjorårets Porterfestival befant jeg meg helt tilfeldig i Göteborg, og kunne snuse litt på noen av ølstedene i byen. Inntrykket er at ølmiljøet er preget av et veldig godt utvalg, mange hyggelige og interesserte mennesker og mange steder å velge mellom.

Svenska Ölfrämjandet har laget en flott liste på http://www.svenskaolframjandet.se/, det er mange flere steder som frister. Göteborgtoget tar ikke såå lang tid fra f.eks Oslo, og svenskepriser gjør at man fint kan bevilge seg noen øl ekstra. NB! Bartenderne snakker svensk. Akkurat som i Norge.

3 små rum, Kristinelundsgatan 4

Don’t ask for the blask! Ned en kjellertrapp ble vi møtt av en hyggelig herre med Poirotbart og sixpence, som viste seg å være Reza, innehaveren. Vi ankom ganske tidlig, men allerede rundt jobbslutt var det mye folk. Fullere skulle det bli! De har mye øl på tapp, og en bra vegg med flasker man kan velge mellom. Kriek Lou Pepe 2007 er “det beste som finns” ifølge Reza da vi kjøpte en flaske. Maten er god, og Reza er stolt av at de ikke serverer stor stärk. Noe av ølet fra tapp er servert litt vel kaldt, men det er bare å vente litt. Utvalget og stemningen er verdt det.

The Rover, Andre Långgatan 12
Godt ølutvalg og mye yngre folk. Stemningen er avslappet og god, og preget av mange venneflokker i 30-åra som tar en øl og har det hyggelig. Mye øl på tapp og bra beskrivelser på ølmenyen: “Jämtlands IPA: brygd på motorsagolja, flannelsjortar og snus”, “Nøgne Ø Imperial Stout (Norgeland). svart som synden, speglar själen”. Må besøkes igjen.

 Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B
Dette er lokalene til gamle Delirium Cafe – jeg rakk dessverre ikke å gå innom før de var konkurs. Ølrepubliken har nå tatt over lokalene og har et mer restaurantimage, men det er også verdt å dra dit for å bare ta seg en øl. De har definitivt nok å velge i. Maten er helt utmerket, og ølmenyen er en god bok. Et av de få stedene jeg har sett venninnegjenger komme innom og ta seg et glass mørkt øl. Anbefales!

(tidligere publisert i  Ølgjerd 2012-01)

 Posted by on 2012-04-01 at 19:13