Apr 042012
 

Neste høst kommer Gustav Foseid og jeg til arrangere en surølkonkurranse for hjemmebryggere på sensommeren 2013. Surøl har begynt å bli populært blant hjemmebryggere, men de kommer ikke alltid til sin rett i andre konkurranser. Til det er det nok for uvant i forhold til stilen på “vanlig” øl.

Typene vil være basert på belgiskinspirerte øl med og uten bær, frukt og krydder, og en åpen klasse der alt er lov. Dette blir gøy – surøl kan inneholde alt fra pediokokker, e-colibakterier, melkesyrebakterier, eddiksyrebakterier, brettanomyces og andre funky gjærsorter til vanlig malt og humle, frukt, krydder, bær, nær sagt alt mulig.

Innsendingsfristen er satt såpass langt fram i tid siden en del surøl ofte trenger et år (eller flere) før de er klare til å drikkes.

Mer info finnes på forumet til Norbrygg.

 Posted by on 2012-04-04 at 10:34