May 062012
 

Dæven døtte og saft suse så fenomenalt bra ølfestivalen til Haandbryggeriet  mai 2012 var. Det er den beste ølfestivalen jeg har vært på noensinne. En fenomenal ølliste med mange av bryggerne representert og en logistikk som fungerte. Minstekravene for en ølfestival er ifølge undertegnede:

  • Ølutvalg som faktisk er det man reklamerer for
  • Priser som er ok i forhold til norske forhold, f.eks 25 kroner for en smaksprøve
  • Bord og sitteplasser nok
  • Toaletter som fungerer
  • Ok matutvalg, både i forhold til pris og smak
Dette synes som veldig enkel liste, men i praksis er det faktisk litt tricky å få til – mange store og små brikker skal falle på plass for å få det til å klaffe, ikke minst økonomisk. Maten var ok, men jeg mistenker at han hyggelige svensken i kokkeavdelingen ble litt lei av å selge pølser (og god, men litt overpriset ost) i lengden. Jeg og noen til savnet “ølsnacks” som saltstenger, nøtter, pretzels, etc, men dette synes å være noget sjeldent Norge.   Jeg kunne klaget på at det snødde på morgenen og at det var litt friskt utendørs, men dog – dette er filleting. Festivalen var preget av mange ølinteresserte og hyggelige mennesker, iblandet veldig, veldig mye godt øl.
Haandbryggeriet klarte dette med glans, og jeg håper virkelig at festivalen går rundt økonomisk for de og at at de arrangerer en slik festival til neste år.
Tusen takk for en fantastisk ølopplevelse!

Ølsmakekommentarer kommer fortløpende!

 Posted by on 2012-05-06 at 00:14